Над година и половина преди местните избори партиите пуснаха въртележката

...
Над година и половина преди местните избори партиите пуснаха въртележката
Коментари Харесай

Лиляна Павлова и Мая Манолова искат стола на Фандъкова, тя драпа за още един мандат

Над година и половина преди локалните избори партиите пуснаха въртележката с имена на претенденти за кмет на столицата.
Йорданка Фандъкова, която заема пост № 4 в страната от 2009 година, ще се бори за доверието на столичани за още един мандат, научи OFFNews. Ако завоюва, тя ще бъде освен първата жена, управлявала София, само че и най-дългогодишният кмет на града.
На стола й обаче лобита в ГЕРБ желаят да слагат сегашния министър на европредседателството Лиляна Павлова, която на процедура остава безработна от 1 юли.
За претендент за кмет на столицата в десните редици се разясняват имената на тенис-легендата Мануела Малеева и съветничката Марта Георгиева.
От столичната организация на Българска социалистическа партия пуснаха до момента в общественото пространство като разновидности депутатите Елена Йончева и Георги Свиленски, както и на евродепутата Петър Курумбашев. Засега обаче несъмнено е единствено, че БСП-София счита за най-подходящо партията да се включи в конкуренцията с непартийна кандидатура след допитване за профила й измежду членовете си.
Сред най-спряганите имена като конкурент на Фандъкова е това на националния омбудсман Мая Манолова. Рейтингът на някогашния народен представител от Българска социалистическа партия скочи стремглаво, откакто зае поста на публичен бранител № 1. Според осведемони, включването в борбата за столицата на Манолова като самостоятелен претендент, повдигнат от Инициативен комитет, е с две цели: да получи по-висок резултат от претендента на Българска социалистическа партия за персонално задоволство и да тества националната обич за следващо присъединяване в президентската конкуренция.
От Българска социалистическа партия обаче обмислят и вид да убедят Мая Манолова да изиграе ролята "Румен Радев с пола " във връзка с столетницата и властта в столицата. Идеята е партията да поддържа самостоятелния си някогашен член Мая Манолова, възможностите обаче тя да одобри да влезе в тази игра са минимални, съгласно осведомени с игрите на Позитано 20 и Георг Вашингтон 22.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР