Над 90% е постоянната заетост на леглата с Covid болни

...
Над 90% е постоянната заетост на леглата с Covid болни
Коментари Харесай

Над 90 на сто са заети леглата с Covid болни в силистренската болница

Над 90% е непрекъснатата претовареност на леглата с Covid заболели в силистренската болница, а от броени дни работи към този момент и новият корпус от модулен вид, чийто градеж стартира още през февруари.

98 са леглата за заболели от Covid-19 в Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Силистра. Десет от тях са в интензивния бранш.

Медицинският личен състав продължава да работи изключително, заради дефицит главно на медицински сестри.

От година за спомагателния труд сред медицинските експерти всеки месец се разпределят 100 000 лв., отвън средствата, които страната заплаща за работа на първа линия.

На 1,5 млн. лв. възлизат загубите от разноски по лекуването на заболели с коронавирусна зараза, поради разликата в дните престой, заплащан по клинична пътека от Здравната каса и от действителното време, в което продължава тяхното лекуване, заяви шефът на регионалната болница в Силистра доктор Васил Славов.

От лятото към този момент работи кислородна централа, която има за цел да задоволи потребностите на лечебното заведение при лекуване на пациенти с респираторни болести, а и освен. Инвестицията е в размер на 300 000 лв., обезпечени от Министерство на здравеопазването.

Днес тя икономисва на болничното заведение месечно от 30 до 80 хиляди лв..
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР