Над 80 заглавия ще бъдат представени на 26-ото издание на

...
Над 80 заглавия ще бъдат представени на 26-ото издание на
Коментари Харесай

Над 80 заглавия ще бъдат представени на 26-ото издание на „София филм фест“

Над 80 заглавия ще бъдат показани на 26-ото издание на „ София филм фест “, което ще стартира идващия месец.

Анжел Вагенщайн ще получи премията на София. По-късно тази година той ще навърши 100 години. С оценката ще бъде почетен неговия принос към киноизкуството.

Програмата на „ София филм фест “ към този момент е ясна.

Двадесет и шестият интернационален кино фестивал „ София филм фест “ стартира на 10 март и ще продължи до края на идващия месец. И това издание на фестивала заради продължаващата пандемия още веднъж ще заложи на хибридно показване на своята стратегия. Освен в киносалоните, част от заглавията ще бъдат налични и онлайн.

Официалното разкриване на 26-тия „ София филм фест “ ще е на 10 март, зала 1 на НДК, описа шефът на фестивала Стефан Китанов.

„ Стартираме доста стремително със напълно свеж филм от Берлин. " Двете страни на острието на Клердини " - филмът получи премия за постановка на Берлинския кинофестивал с Жулиет Бинош в основната роля и напълно на място в годината, когато Франция има председателството на Европейски Съюз. Смятам, че този филм ще даде един доста прекрасен подтик на фестивала, който има доста министър председатели, интернационалните журита, и, уповавам се, ще достави наслаждение, както постоянно, на всички фенове на киното “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР