Над 80 процента са намалели оборотите на заведенията в Благоевград

...
Над 80 процента са намалели оборотите на заведенията в Благоевград
Коментари Харесай

Зеленият сертификат намали с 80% оборотите на заведенията в Благоевград

Над 80 % са намалели оборотите на заведенията в Благоевград след въвеждане на условието за зелен документ на личния състав и на клиентите.  Има вече  и затворени обекти. Протестът на засегнатите от  противоепидемичните мерки  е проведен пред постройката на Регионалната здравна ревизия от 15 часа.

Ресторантите, кафенетата и хотелите в област Благоевград  отчитат  сериозен спад на клиенти и посетители.  Работещи в сектора напущат и отиват в близки по активност обекти, където не се изисква зелен документ. 

За да понижат загубите, притежатели на заведения към този момент са затворили, признава Руси Дилов:

„ Има сътрудници, които затварят сега. До края на месеца ще затворят няколко заведения, включително и ние. Защо? В обектите никой не влиза и ние не можем да платим единствено комуналните разноски, камо ли фонд „ работна заплата “.

Работодателите  не могат да изпратят чиновниците си на борсата, защото те към този момент са употребили тази опция за краткотрайно обезщетение. 

Единственият избавителен вид за сектора сега е локдаун и обезщетения от страната: 

„ Тук става въпрос да спасим хората да не умрат от апетит зимните месеци. Самите ние не търсим отплата за компаниите. Ние желаеме за служащите, т.е. тези хора, които работят за нас и сега не могат да си разрешат прехраната, страната да ги подкрепи “.

Ако това не се случи, „ другата алтернатива е да почнем да затваряме страната, основни пътища “, разяснява Дилов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР