Над 70% от българите казват, че някога са приготвяли или

...
Над 70% от българите казват, че някога са приготвяли или
Коментари Харесай

Галъп: 70% от българите правят зимнина

Над 70% от българите споделят, че в миналото са приготвяли или постоянно употребяват зимнина - туршия, лютеница, компот. Оказва се, че модерният метод на живот в огромните градове, характеризиращ се с опцията да се сдобиеш с всичко належащо на една ръка разстояние в кварталния супермаркет, не е заличил обичайното за българите подготвяне на артикули за зимата. Изводите са от изследване на " Галъп интернешънъл " за актуалния портрет на българина.

В избрани случаи използването на домашно приготвени артикули даже е мощно желана пред тези, създадени под държавна регулация. 66% от запитаните споделят, че избират, в случай че пият ракия, тя да е домашна, а не купена. Над 60% от българите настояват, че или отглеждат плодове и зеленчуци и домашни животни за персонална консумация, или имат близки и познати, които го вършат.

За 77% от запитаните българи сушенето на облеклата на балкона остава главен вероятен или желан способ, макар противоречивия резултат върху естетиката на фасадите и градския пейзаж. Впечатление прави и фактът, че за повече от две трети от участниците в проучването събуването на обувките у дома е от огромно значение - 71% дават отговор, че когато имат посетители, биха предпочели те да влязат в къщи, едвам откакто се събуят. Традицията обаче е " победена " от напредъка, в случай че се съди по отговорите на въпроса за домашните поправки. 55% от участвалите в изследването декларират, че изказванието " избирам самичък да се оправям с домашните поправки " не се отнася за тях. 41% обаче към момента избират да разчитат на себе си, а не на експерти.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР