Над 690 хил. кв. м. тротоари ще бъдат обновени в

...
Над 690 хил. кв. м. тротоари ще бъдат обновени в
Коментари Харесай

Обновяват тротоарите във всички столични райони по нова програма

Над 690 хиляди кв. м. тротоари ще бъдат актуализирани в София, заяви в профила си във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова. Това ще стане посредством нова специфична стратегия за ремонт и създаване на тротоарни настилки във всички 24 региона на Столичната община.

Общият бюджет на програмата е 60 млн. евро, за 50 млн. от тях общината ще кандидатства за капиталов заем от Европейската капиталова банка, а 10 млн. евро е финансирането от бюджета.

" Останалите ще се извършват от общината по стратегии, които ще определим дружно с кметовете на региони. Те имат задача да изработят ремонтните стратегии, да ги обсъдят с жителите и да ги подадат за работа ", добавя Йорданка Фандъкова.

Заедно с ремонта, тротоарите ще бъдат намалени, тъй че да са налични за майки с колички и хора със усложнения в напредването. Ще бъдат обособени тактилни линии за хора с повредено зрение. Където е належащо ще бъдат сложени нови бордюри, парапети и антипакинг колчета. По програмата се планува да бъдат засадени и нови цветя.

" Докато трае утвърждението на заема от банката и общинския съвет, ще стартираме процедури за избор на реализатори, а кметовете на региони ще могат да стартират работа по договорите, които имат, както и да сключат нови ", оповестява столичният кмет.

Приоритетно ще се обновяват тротоари, ситуирани до спирки на градския превоз, учебни заведения, административни здания и др.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР