Над 60 законопроекта и серия от ключови персонални промени, които

...
Над 60 законопроекта и серия от ключови персонални промени, които
Коментари Харесай

Програма 2.0 на ПП: Над 60 промени в закони, нови шефове на БНБ, КЗК, КПКОНПИ, връщане на Никола Минчев начело на 47 НС

Над 60 законопроекта и серия от основни лични промени, които да бъдат приключени за идващите 6 месеца - това предлага " Продължаваме промяната " в първия вид на новата си управническа стратегия, с която Асен Василев ще събира поддръжка.

Сред главните кадрови оферти са: връщане на Никола Минчев като ръководител на 47 Народно заседание и избор на Бойко Рашков за ръководител на КПКОПНИ до края на юли 2022, както и избор на " самостоятелни и способени членове на водещите регулаторни органи Комисия за защита на конкуренцията, Българска народна банка и КФН за обезпечаване на конкурентна и предвидима бизнес среда и унищожаване на злоупотребите с горивата и главните артикули ".

Последните три позиции би трябвало да бъдат попълнени сред средата на септември и средата на ноември 2022 година, в случай че въпреки всичко Асен Василев успее да събере задоволително поддръжка като претендент за министър председател.

Въпросът към момента стои отворен, само че до 2 дни би трябвало да стане ясно дали Политическа партия ще съумеят да осъществят мандата или ще го върнат на Румен Радев.

В текста прави усещане неналичието на ангажимент за избор на друга доста значима парламентарна квота - членовете на Висшия правосъден съвет. Мандатът на настоящите представители на Народното събрание във Висш съдебен съвет изтича през 2022 година, само че изборът на нови членове на тяхно място към този момент изисква поддръжка с болшинство от 2/3 от всички народни представители.

Част от предложенията повтарят към този момент заложените проекти в първото съдружно съглашение на Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ - като структурни промени в Министерски съвет, които към момента не са се случили.

Сред тях е пренасяне на БАБХ и Агенцията по горите от Министерството на земеделието към Министерски съвет, прекачване на Дирекция " Финансово разузнаване " от ДАНС към Министерството на финансите и други

Различното е, че в този вид на програмата всяка " стъпка " е комплектована с краен период за осъществяване в идващите шест месеца.

Новият кабинет се ангажира да продължи оперативната работа за подготовка на приемането на еврото от 1 януари 2024 година, в това число с правенето на разбор на следствията от валутната промяна.

Предлага се въвеждането на " борсови правила за обезпечаване на дълготрайни контракти за електрическа енергия на най-малко 80% от потреблението в страната ", както и използването на две цени за ток и парно - " първата да покрива базово ползване, на по-ниска цена ".

В обществената сфера се планува приемане на формула за автоматизирано установяване на размера на минималната работна заплата и оптималния застрахователен приход до 30 септември.

В районното развиване се дава обещание " намиране на най-хубаво решение без загуба на европейски средства за сектора на Автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле " - още веднъж със период до 30 септември - както и въвеждане на немските стандарти за пътно строителство, ремонт и поддръжка, и създаване на типова документи за публичните поръчки в тази област.

Проектите за и можете да видите тук.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР