Над 60% от картините на председателя на Дружеството на художниците

...
Над 60% от картините на председателя на Дружеството на художниците
Коментари Харесай

Николай Колев откри 48-ата си самостоятелна изложба

Над 60% от картините на ръководителя на Дружеството на художниците в Русе не са показвани

Председателят на Дружеството на художниците в РусеНиколай Колев бе почетен с грамота на регионалния шеф Анатоли Станев. Това се случи през вчерашния ден вечерта при откриването на 48-ата независима галерия на художника в залата на ул. „ Борисова “ 6 в крайдунавския град. Отличието бе присъдено за повсеместен принос към развиването на изкуството в района. „ Продължавайте да провокирате русенската общност. Досегът до Вашите творби съставлява едно неповторимо прекарване, което ни кара най-малко за момент да се докоснем до един по-различен свят, свят на хубост и прочувствена плътност “, разяснява Станев. Областният шеф пожела на Николай Колев още безстрашие и нови триумфи в задачата, отдадена на популяризирането на родната просвета, оповестиха от Областна администрация - Русе.

Колев получи поздравления и от името на кмета Пенчо Милков. „ Искам да изразя своето почитание към усърдния Ви труд и неуморна работа за реализирането на разнородни изложения на русенски художници, които непрестанно обогатяват културния календар на града ни. Горд съм, че с помощта на Вашия професионализъм десетки русенски актьори сплотяват напъните си, с цел да оставят своята креативна диря във времето “, се споделя в написаното от Милков. Той пожелава на ръководителя на Дружеството на художниците здраве, мощ и персонално благополучие. „ Нека вдъхновението, претворено във вълнуващи цветове и форми, в никакъв случай не Ви напуща “, добавя още кметът.

Експозицията ще може да бъде прегледана до 15-и декември и включва 64 картини. Около 30 от тях са пейзажи. Не липсват обаче натюрмортите и фигуралните композиции. Специално внимание е отделено на портрети на български възрожденци. Сред тях са Васил Левски, Ангел Кънчев и Христо Ботев.

Над 60% от картините не са показвани до момента, а главният употребен способ са маслените бои.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР