Над 60 милиона са заразените с Covid-19 в целия свят,

...
Над 60 милиона са заразените с Covid-19 в целия свят,
Коментари Харесай

Случаите на COVID-19 в глобален мащаб надхвърлиха 60 милиона

Над 60 милиона са инфектираните с Covid-19 в целия свят, най-вече са случаите в Европа - над 17 милиона.

Прочутият петъчен пазар в Одрин се закрива за две седмици поради Covid епидемията. Местните здравни управляващи предизвестиха, че напорът от купувачи, основно от България, нарушава условието за физическа отдалеченост

Заради растящия брой на случаите на Covid зараза, в днешния Ден на благодарността новоизбраният президент Джо Байдън прикани американците да се пазят, да не провеждат обичайните за празника огромни фамилни събирания, да носят маски и да съблюдават отдалеченост.

Във всички европейски страни са въведени разнообразни карантинни ограничения.

Германският канцлер Ангела Меркел осведоми Бундестага, че наложените от началото на ноември ограничаващи ограничения ще останат в действие минимум до края на декември. Тя настоя за общоевропейско решение, ски курортите да останат затворени най-малкото до 10-и януари. Събирането на доста хора в зимните ски центрове по време на коледните и новогодишните празници ще форсира разпространяването на ковид, счита канцлерът.

Тази концепция се споделя от италианския министър председател Джузепе Конте, само че не и от австрийския канцлер Себастиан Курц.

В същото време Франция разгласи, че ще отвори алпийските ски зони. 350-те ски курорта във Франция обясниха, че седмиците към Коледа и Нова година са от решаващо значение за тяхното оцеляване, защото те съставляват до една четвърт от годишните им доходи.

Още другата седмица в Австрия стартират всеобщото тестване за ковид. Австрийският канцлер Курц ще разгласи идната седмица проект за отваряне на страната след карантината.

От в този момент е несъмнено, че учебните заведения и магазините за нехранителни артикули ще отворят първи. Наближаващият празник Никулден принуди държавното управление да дефинира в експлицитна заповед, по какъв начин децата ще получават лакомства за празника. Добрият дъртак ще може да посещава децата в къщи, само че без да прекрачва прага на жилището.

Хърватия затваря кафенета и заведения за хранене - те единствено ще доставят храна до домовете, а сватбите се приключват до Коледа.

Маските навън стават наложителни, в случай че няма нужната отдалеченост. Частните празненства ще са с неповече от 10 души и до 25 души при обществени събирания.

Ограничава се и броят на хората в публичния превоз.

Унгария удължи възбраната за влизане на чужденци в страната без основна причина до 1 февруари следващата година.

Най-ниско равнище на заболеваемост имат Исландия и Финландия, само че финландският министър председател Сана Марин предизвести, че броят на новозаразените в страната се усилва с тревожни темпове.

Съединени американски щати остават най-засегнатата от Covid-19 страна с близо 12,6 млн. инфектирани и с близо 260 000 смъртни случая.

По брой на открити случаи на второ място е Индия с 9,2 млн. Над 134 000 са умрелите в страната.

Следва Бразилия с повече от 6,1 млн. инфектирани и 170 115 жертви.

Във Франция случаите на ковид са над 2,17 млн. – малко повече от Русия, където са 2,16 млн.

В Испания инфектираните с ковид са 1,6 млн., Англия – 1,55 млн., Италия – 1,48 млн.

В Южна Америка след Бразилия най-вече случаи има в Аржентина (1,38 млн.) и в Колумбия (1,26 млн.).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР