Над 60 фотографии на автори от 30 държави се представят

...
Над 60 фотографии на автори от 30 държави се представят
Коментари Харесай

Над 60 фотографии на автори от 30 държави в изложба за Деня на Кърджали

Над 60 фотографии на създатели от 30 страни се показват в галерия, отдадена на Деня на Кърджали. Снимките са дребна част от селекцията в тазгодишния Международен фотосалон Пловдив-2021. Това е неговото осмо издание, а задачата е да бъдат показани най-хубавите достижения във фотографията и новите трендове в този тип изкуство. 

Инициатори на фотосалона са Антон и Любка Савови от Кърджали, а техен сътрудник е Арт движение " Кръг ".

Антон и Любка Савови са брат и сестра, за които фотографията е метод на изложение и предизвикателство – да усетят пулса на времето и да открият, измежду многото оферти, същинските търсения на създателите. Затова и тази година те съумяват да изберат в своя салон близо 5 000 фотоси на 353-ма създатели. Те са от целия свят, споделя Радост Николаева от Арт придвижване " Кръг ".

21 български фотографи получават награди.

Антон и Любка от години не живеят в Кърджали, само че постоянно включват родния си град в една от спирките на Международния фотосалон.

Covid пандемията трансформира и фотографията, само че в позитивен проект, споделя Радост Николаева.

Международният фотосалон  обръща взор и към младите създатели. В това издание се показват младежи от България, Аржентина, Южна Африка, Индия, Босна и Херцеговина. Фотографиите на някои от тях могат да бъдат проследени към този момент и в Кърджали. Те са част от над 60 произведения на създатели от 30 страни. 

Изложбата ще остане в Кърджали до края на октомври.

Репортаж на Валя Апостолова в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР