Над 60 души се отзоваха само за ден на апела

...
Над 60 души се отзоваха само за ден на апела
Коментари Харесай

Десетки помогнаха на майката, която се нуждае от кръв! Критични са следващите дни

Над 60 души се отзоваха единствено за ден на апела на доктор от Търговище и подариха кръв за родилката Стела в Кръвния център във Варна, откакто дамата отключи смъртоносния ДИК-синдром. Той е относително рядко срещан, но е смъртоносно затруднение при раждане, при което става невероятно съсирването на кръвта. 

Кампанията по кръводаряване продължава и през днешния ден, като може да се подарява от всички кръвни групи, само че с приоритет е АВ+, която е от по-редките. Стела, която роди първата си рожба на 25 септември, към този момент е преместена от болничното заведение в Търговище в МБАЛ " Св. Анна " във Варна.

 

Кръводаряването е в интерес на Стела Николаева Георгиева от Търговище, припомнят основателите на акцията за спасяването на дамата. Кръв може да се подари също по този начин в Шумен, в Центъра по трансфузионна хематология в Търговище, както и в други градове.

" Стела е в малко по-добро положение. За страдание лекарите споделиха, че е още сериозно положението и, само че кръвоизливът е овладян. Това е положителната вест ", споделя нейната другарка Тодорка Станкова, представена от Дир.бг. 

" Критични остават идващите часове и дни. Благодаря на всички хора, които подариха от своята кръв, с цел да бъде избавена Стела. Молим се тя да прескочи и това затруднение, да се пребори за живота си и да стартират лекарите с лекуването на последващите затруднения, които породиха! Сега най-важното е да бъде избавен животът и! ", написа още дамата.

Лекарят, станал основател на акцията за спасяването на живота на Стела - доктор Емил Абаджиев, също изрече своите благодарности към донорите.

След като по този начин и по този начин се трансфорах в някакъв вид уредник на това мероприятие, считам за вярно да изкажа голямата си признателност към всички съпричастни с проблемите и съвсем нещастието на едно семейство наши съграждани. От първата минута, в която започнахме да работим с тази млада жена, без значение през какво минахме, не съм спирал да имам вяра ч,е краят ще е добър. Макар и още малко рано да бъдем свръх положителни, нещата като че ли вървят в тази посока ", написа в профила си в обществената мрежа доктор Абаджиев от болничното заведение в Търговище.

" Едновременно с това сходна реакция, от нашите съграждани,ми възвърна вярата че ние можем да продължим да бъде общество и общественост, които към момента не са изгубили толкоз значимия инстикт да се помогне при потребност. Благодаря на всички които демонстрираха един от най-големите жестове на състрадание през днешния ден - подариха част от себе си за един, евентуално чужд за тях, човек ", написа във Facebook медикът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР