Над 6 тона капачки бяха събрани в първите часове на

...
Над 6 тона капачки бяха събрани в първите часове на
Коментари Харесай

Събират „Капачки за бъдеще“ в Шумен

Над 6 тона капачки бяха събрани в първите часове на акцията „ Капачки за бъдеще “ в Шумен. Хората в града се включват в събирането на пластмасови капачки още от 2018 година - тогава с парите от акцията на Фондацията „ Нашите недоносени деца “ Многопрофилната болница в Шумен получи подаяние от 6 електронни бебешки теглилки и ларингоскопски комплект.

Шумен е и един от 22 града, в които през седмицата отвориха доброволни пунктове за събиране на пластмасови капачки.

„ През миналия уикенд в пунктовете в 14 обитаеми места успяхме да съберем над 22 тона пластмасови капачки. Съвсем близо сме до даряването на първата профилирана детска неонатална кола за спешна помощ в България “, споделят създателите на акцията Лазар Радков и Мартина Йорданова.

Служители на общинското дружество „ Чистота “ в Шумен предадоха над 600 кг капачки за благотворителната акция „ Капачки за бъдеще “. Количеството е събрано от детски градини, учебни заведения и институции в Шумен, в които от няколко години Общината сложи специфични съдове за събиране.

Община Шумен поддържа самодейността с получените средства от рециклираните пластмасови капачки да бъде закупена и дарена първата профилирана детска неонатална кола за спешна помощ в България.

Това е осмата подред акция на сдружението „ Капачки за бъдеще “. В края на предходната седмица пунктове бяха открити в Русе и Търговище. Организаторите търсят доброволци в Разград и Силистра.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР