Над 5300 кандидатури получи Финландия за нова програма, по която

...
Над 5300 кандидатури получи Финландия за нова програма, по която
Коментари Харесай

5300 от цял свят искат да са финландци за 90 дни

Над 5300 кандидатури получи Финландия за нова стратегия, по която предлага на експерти в областта на технологиите от целия свят и техните фамилии да се реалокират в северната страна за 90 дни, с цел да видят дали им понася да се открият там за непрекъснато, заяви " Гардиън ".

" Ние не сме най-мечтаното място за нов дом, само че знаем, че един път пристигнали, хората нормално остават. Светът се съревновава да притегли най-хубавите гении, така че трябваше да подходим креативен по въпроса ", споделя Йохана Хууре от бизнес хъба на Хелзинки, който е създател на концепцията.

Най-голям интерес към 90-дневното преселение са показали в Съединени американски щати и Канада, откъдето са към 30% от претендентите. Около 50 поданици на Англия също са подготвени да тестват дали могат да останат поданици на Европейски Съюз, а един претендент има от далечния тихоокеански остров Вануату.

Повечето претенденти имат фамилии и най-малко първоначално желаят да работят отдалечено за актуалните си работодатели, изяснява Хууре. Над 800 от претендентите са бизнесмени, които се надяват да стартират нов бизнес във Финландия, 60 са вложители, а останалите търсят наред с нов дом и нова работа.

Финландия, с помощта на която светът има " Нокиа ", есемесите, 5G и " Линукс " се радва на динамична бизнес среда, като стартъп секторът се прави оценка на 6 милиарда евро, а броят на цифровите стартъпи е най-високият в света на глава от популацията. Мултинационални софтуерни компании от рода на " Google " и " Байер " неотдавна също отвориха кампуси в страната.

90-дневната скица, по която кандидатстването към този момент е завършило, обезпечава на утвърдените претенденти всички нужни документи, уместно жилище, учебно заведение или детска градина за децата им, улеснения за отдалечена работа и показване пред ИТ хъбове и мрежи в и към Хелзинки, като е подготвена да обезпечи бързо и непрекъснато жителство.

" Технологичният секторът тук процъфтява - съгласно някои оценки следващата година ще разкрие 50 000 нови работни места. Затова търсим експерти, а и тази акция беше превъзходен мотив да представим Финландия на света ", споделя Йонас Хала от Бизнес Финландия. Кандидатите, изключително тези от Съединени американски щати, са привлечени освен от вероятностите за работа, само че и от наличното опазване на здравето, великодушните наставнически отпуски, положителния баланс сред работа и персонален живот, близостта до природата и не на последно място - от сполучливия метод към пандемията. В три следващи години Финландия е определяна за най-щастливата страна в света, също така е една от минимум засегнатите от COVID-19. " Бизнесът не пропусна да забележи това ", споделя Хала.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР