Над 520 деца от пазарджишки села за четвърти ден не

...
Над 520 деца от пазарджишки села за четвърти ден не
Коментари Харесай

Заради транспорт деца не ходят на училище

Над 520 деца от пазарджишки села за четвърти ден не съумяха да отидат на учебно заведение през вчерашния ден поради липса на превоз. Причина за това е, че от началото на годината в региона е в действие нова транспортна скица, съгласно която има доста понижаване на курсовете на рейсовете до избрани обитаеми места.

Министърът на образованието Красимир Вълчев е заречен да обезпечи два спомагателни учебни рейса на засегнатите от транспортната рецесия общини в Пазарджишка област, само че не е ясно по кое време ще стане това. Според шефката на Регионалното ръководство на образованието Валентина Кайтазова процедурата по обезпечаването на рейсовете щяла да завърши през март. Единият рейс е необходим на учебното заведение в село Величково, с който да се транспортират възпитаници от прилежащите села, а другият - за община Лисичово.

За учениците от Боримечково обаче към момента няма решение. Не по-леко е ситуацията и в селата Лозен, Ковачево, община Септември, Левски и Елшица, община Панагюрище, Тополи дол. През първите дни от началото на рецесията с превоза стана ясно, че учители извозват част от децата с персоналните си коли.

Директори на образователни заведения ще внесат искане в община Пазарджик за преразглеждане на автобусните написания с фирмата-превозвач. Жителите на 20 села от Пазарджик, Лесичово и Септември към този момент проведоха подписка, в която упорстват министър председателят Бойко Борисов да се намеси при решаването на транспортната рецесия в района.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР