Над 500 състезатели от 19 държави, разположени на четири континента,

...
Над 500 състезатели от 19 държави, разположени на четири континента,
Коментари Харесай

Над 500 атлети от 19 държави ще участват в “Персенк Ултра”

Над 500 състезатели от 19 страни, ситуирани на четири континента, ще вземат участие в тазгодишното издание на планинския маратон “Персенк Ултра” в Родопите, оповестиха уредниците. Те ще започват на 17 август в 18:00 часа от пл. " Акад. Николай Хайтов " в Асеновград по дестинациите от 160 и 110 километра / “Диво прасе”/, а по най-малката дължина от 50 км, “Орехово Ултра”, стартът ще бъде в 10:00 часа в село Орехово.

Трасето на двете огромни дължини стартира от Асеновград, минава през х. Гонда Вода, х. Безово, през селата Югово, Хвойна, Малево и след Орехово се разделят. Ултра 160 километра продължава през Каньона при Цирикова черква и Чудните мостове, и през Стария римски път през околност Мезаргидик стига до хижа Персенк, по-късно са Орехово, Яврово и Лясково се връщат в Асеновград.

Състезателите от “Диво прасе” не престават непосредствено за Бяла църква и оттова през Орехово - Яврово - Лясково - финишират в Асеновград. Трасето на Орехова Ултра /50 километра/ стартира от село Орехово и минава през Чудните мостове, Стария римски път, вр. Голям Персенк, околност Мезаргидик и от х. Персенк се връща в Орехово.

Общата позитивна денивелация на най-дългото трасе е 7130 D+, а контролното време е 44 часа. 30 часа е за 110-те километра, а 12 часа е времето за най-късата дестинация. Победителите в 110-километровото съревнование се чака да финишират към 7:10 часа на 18 август, от Персенк Ултра - към 15:30 часа, а награждаването е планувано да се състои от 14:00 часа в неделя, още веднъж на площада в Асеновград.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР