Над 500 души са били арестувани днес при демонстрации на

...
Над 500 души са били арестувани днес при демонстрации на
Коментари Харесай

Стотици са задържани след редовния протест в Минск

Над 500 души са били задържани през днешния ден при демонстрации на опозицията в беларуската столица Минск и други беларуски градове, съобщи Франс прес, представена от БНР. Сред арестуваните са и десетина публицисти. Данните идват от правозащитната организация " Вясна ".

Както всяка неделя през последните три месеца, хиляди стачкуващи шестваха и през днешния ден в столицата на Беларус с настояването президентът Александър Лукашенко да отстъпи от поста си. Той обаче отхвърля.

Полицията е разпръснала огромно събиране в центъра на Минск, а след това е почнала да преследва стачкуващите. В търговски център силите на реда са заключили вратите и са почнали инспекции на инцидентен принцип измежду клиентите за пропагандни материали на опозицията, споделя Българска национална телевизия.

От Вилнюс водачът на опозицията Светлана Тихановска се зарече митингите да продължат.

За разлика от Лукашенко, който дефинира изборите в Съединените щати като " подигравка с демокрацията ", Тихановска ги назова " същинска конкуренция на хрумвания " и изрази вяра да се срещне с новоизбрания американски президент Джо Байдън.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР