Над 50 събития са включени в програмата на Международния музикален

...
Над 50 събития са включени в програмата на Международния музикален
Коментари Харесай

Катрин Девентер: ММФ "Варненско лято" е символ на качество



Над 50 събития са включени в програмата на Международния музикален фестивал „ Варненско лято ”. Откриването е довечера от 20 часа, на сцената на Драматичен спектакъл “Стоян Бъчваров ”. Началото на фестивала ще бъде сложено с концерт на оркестъра на Словенското радио и оркестъра на Варненската опера.

„ Варненско лято ” е най-старият български фестивал, който е член на Европейската фестивална асоциация. Това сподели за Радио Варна генералният секретар на Европейската фестивална асоциация Катрин Девентер и акцентира: " Варненско лято “ има над 90-годишна история. Това приказва и за качеството на това събитие, тъй като няма по какъв начин фестивал с толкоз дълга история да не е важен. Означава, че той е значим за града, неговите поданици, посетителите и всички, които се интересуват от артистичния живот във Варна "..

" Самата възраст на " Варненско лято " приказва за това, че той е знак на качество. Мисля, че изключително в последните години града обръща съществено внимание на изкуствата.. Варна е фестивален град – 16-17 фестивала се провеждат от общината, а има още доста други остарели фестивали ", сподели още генералният секретар на Европейската фестивална асоциация.

Вижте още:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР