Над 50 пилотни кита загинаха при масово засядане на отдалечен

...
Над 50 пилотни кита загинаха при масово засядане на отдалечен
Коментари Харесай

Над 50 кита загинаха при масово засядане в Шотландия

Над 50 пилотни кита починаха при " всеобщо засядане " на далечен шотландски остров, оповестяват " Франс прес " и ДПА.

Благотворителната организация British Divers Marine Life Rescue осведоми, че 55 животни са били изхвърлени на остров Люис от Външните Хебриди.

Полицията е подала сигнал до организацията за случая в неделя сутринта. Природозащитниците са пристигнали на място, с цел да окажат първа помощ и са съумели да върнат две животни в морето. Впоследствие обаче единият от китовете се е заклещил и това е предизвикало гибелта му, а единствено един от китовете се е измъкнал безвредно.

Въпреки името си пилотските китове се причисляват към същото семейство като делфините. Те могат да доближат дължина до шест метра и тегло до един звук.



От благотворителната организация прецизират, че съмненията са, че цялото стадо е заседнало на брега заради женска, която е раждала.

Според спасителите пилотските китове са известни със мощните си обществени връзки, тъй че постоянно, когато един кит изпадне в усложнение и заседне, останалите го последват и също засядат на брега.

Организацията е учредена през 1988 година и разполага с 20 понтона на стратегически места във Англия за избавяне на заседнали китове и делфини.

Между 2011 година и 2015 година тя се отзовава на редица всеобщи засядания на пилотни китове в Шотландия, в това число на един инцидент с над 70 пилотни кита.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР