Над 50 известни западни марки, които напуснаха Русия от началото

...
Над 50 известни западни марки, които напуснаха Русия от началото
Коментари Харесай

Не е само Дядя Ваня: Руснаци копират IKEA с Идея и искат да продават прах за пране Audi

Над 50 известни западни марки, които напуснаха Русия от началото на войната в Украйна, са атакувани през съветското Патентно ведомство " Роспатент " посредством опити за вписване на техни " ментета ". 

Това оповестява съветската бизнес медия РБК, която оповестява, че е разкрила искания от страна на съветски бизнесмени към марки като Mastercard и American Express, Audi, Mercedes-Benz, Levi`s, Christian Dior и доста други. 

Първите стъпки бяха - копието на логото на McDonald`s, от което се разграничи даже компанията, от чието име беше импортирано настояването до " Роспатент ". Още на 17 март е подадено искане да се приключи процедурата по регистрация, а това искане е почетено чак на 28 март. 

По-голямата част от поръчките непосредствено копират истинските търговски марки. Дружество на име " Биотекфарм-М ", записано в Красноярск, да вземем за пример е поискало да записва логото на Coca Cola като своя лична марка в класа " безалкохолни питиета ". Според системата на " Роспатент ", тази поръчка се намира в стадий " Формална експертиза " от 17 март и очевидно не е направила усещане с това, че краде международно известна непозната интелектуална благосъстоятелност. 

РБК показва, че в няколко случая съветските " кандидати " са пробвали да преработят леко комерсиалната марка, като запазят задоволително доста от атрибутите ѝ, с цел да е ясно какво копират. 

В една от поръчките се упорства да бъде регистриран марката " Nezpresso ", в това число за кафемелачки, кафеварки и капсули за кафе. Марката се отличава от тази на Nestle " Nespresso " единствено по една писмен знак - отличителния знак на съветската войска от фронта в Украйна " Z ". 

В Роспатент подали больше 50 заявок от брендов, дублирующие названия иностранных компаний, ушедших из России.

Помимо привычных Adidas, Mastercard и Levi`s, в заявках есть и оригинальные варианты: «Nezpresso» и «Идея» вместо Nespresso и IKEA
— Холод (@holodmedia)
Други съветски компании се пробват да записват комерсиална марка с името " Идея ", като употребяват съвсем същата образна стилистика и цветове като шведския мебелен колос IKEA. 

Заявката за " Идея " е импортирана от шеф на дизайнерско студио на име Константин Куккоев. Той твърди, че до момента е разработвал интериорни решения с мебели на IKEA, а закриването на магазините е довело до " съществени вреди " за компании като неговата. 

Куккоев твърди още, че получил известия от доста някогашни снабдители на IKEА, " рекламодатели " и превозвачи, които имали интерес към плана му. Новината докара до насмешки в съветските обществени мрежи: " Руснаците възнамеряват да заменят IKEA с комерсиалната марка ИДЕЯ, освен това ги е домързяло даже да измислят собствен логотип. Какво ще продават там? Захар по повишени цени или мебели от беларуско ПДЧ? ". 

Шведская сеть магазинов IKEA ушла из россии, а на замену ей россияне планируют запатентовать торговую марку " ИДЕЯ ".

При этом поленились дори придумать собствен логотип
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР