Над 400 млн. лв. повече са предвидени тази година за

...
Над 400 млн. лв. повече са предвидени тази година за
Коментари Харесай

Над 400 млн. лв. повече са предвидени за изграждане на нови пътни отсечки и преодоляване на проблемите със свлачищата

Над 400 млн. лева повече са планувани тази година за създаване на нови пътни прави и превъзмогване на част от проблемите със свлачищата по републиканската пътна мрежа. Това заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев на гала по връчване на годишни награди за „ Принос в пътната сигурност “.
„ Продължават напъните на Министерството на районното развиване и благоустройството за възстановяване положението на пътищата “, добави Йовев и акцентира, че единствено за последните 4 години бяха построени или са в развой на строителство 522 км автомагистрали, скоростни пътища и други обекти от републиканската пътна мрежа. Със средства по стратегии на Европейски Съюз и от държавния бюджет са ремонтирани или са в развой на осъществяване близо 4000 км републикански пътища.
„ Безопасността на пътищата би трябвало да бъде ангажимент и обща идея на всички институции и цялото общество “, беше безапелационен Йовев. По думите му пътната сигурност не е едностранен развой и е отговорност на всички участници в придвижването, както и на стопаните на пътя, на проектантите, на строителите.
В посока повишение сигурността на пътната инфраструктура е и работата на Министерство на регионалното развитие за възстановяване на нормативната база, техническите правила и правила, с които да се подсигурява строителството на пътища, съобразени с най-съвременните условия и особености на придвижването и трафика, сподели още Йовев.
Зам.-министърът уточни, че съгласно статистиката предходната година в страната са станали 5710 пътнотранспортни катастрофи, от които 97,41% са заради осъществени нарушавания от водачите.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР