Над 38,74 милиона дози коронавирусни ваксини са поставени в Турция,

...
Над 38,74 милиона дози коронавирусни ваксини са поставени в Турция,
Коментари Харесай

Турция тества върху доброволци собствена ваксина

Над 38,74 милиона дози коронавирусни ваксини са сложени в Турция, откогато страната стартира акция за всеобща имунизация в средата на януари.

Повече от 24,59 милиона души са получили първите си дози, до момента в който над 14,14 милиона към този момент са изцяло имунизирани, демонстрира статистиката на турското здравно министерство. В страната се употребяват ваксини Sinovac и Pfizer-BioNTech. Сключена е и договорка с Русия за импорт на имунизацията Sputnik V и се чака ваксини да бъдат създадени на локално равнище по-късно тази година.

" Следващата седмица ще имунизираме доброволци с ваксина против COVID-19, създадена в Турция, " сподели здравният министър Фахретин Коджа на конференция, съобщи БГНЕС, цитирайки " Дейли Сабах ". Поставянето на над 39 милиона дози ваксини за по-малко от шест месеца не е дребен героизъм за страна с повече от 83 милиона души население.

Този месец в страната би трябвало да дойдат още ваксини на Pfizer-BioNTech. Властите се стремят да предизвикват имунизацията измежду по-широките маси и обмислят въвеждане на ограничавания за тези, които не се имунизират. Коджа заяви за 5 904 нови случая на ковид, в това число 509 приети в болница в цялата страна през последните 24 часа.

Общият брой на случаите в Турция в този момент надвишава 5,35 милиона, до момента в който броят на починалите в цялата страна доближи 49 012 с 62 нови смъртни случая за последното денонощие. Последните данни демонстрират, че броят на пациентите с COVID-19 в интензивни отделения е 860.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР