Над 36 милиона американци са се регистрирали в бюрата по

...
Над 36 милиона американци са се регистрирали в бюрата по
Коментари Харесай

Безработицата в САЩ достигна 25%

Над 36 милиона американци са се записали в бюрата по труда в страната от средата на март началото на май, съобщи Новини.бг, базирайки се на Би Би Си.

" Само през седмицата 30 април - 6 май почти три милиона души са подали заявки за приемане на обществени помощи. Общият брой на хората, които са останали без непрекъснати трудови приходи от средата на март до началото на този месец, е надхвърлил 36 милиона души, или 25 % от трудоспособното население на Съединени американски щати ", уточни още английската медийна корпорация.

" В същото време данните на федералното Министерство на труда дават учредения за прочут оптимизъм ", разяснява Би Би Си. " Броят на заявките е траял да спада на седмична основа. Ако в средата на април новите безработни са достигнали равнището от 6,8 милиона, то по-късно техният брой е почнал последователно да понижава и през последната отчетна седмица те са били до почти 2,9 милиона ", уточни още организацията. Според специалисти с възобновяването на икономическата активност в страната би могло да се чака вълна от търсене на служащи и чиновници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР