Над 3500 изпълнители ще се представят на Националния фолклорен конкурс

...
Над 3500 изпълнители ще се представят на Националния фолклорен конкурс
Коментари Харесай

Над 3500 изпълнители ще участват във фолклорния конкурс на Роженския събор

Над 3500 реализатори ще се показват на Националния фолклорен конкурс на Събора на националното творчество и отглеждане на животни "Рожен 2019 ", оповестяват от съдружие "Рожен - завещание в бъдещето ".

Традиционният Роженски събор ще се състои от 19-и до 21-и юли на Роженските поляни.

На 4 подиуми в съборното населено място ще звучат осъществяванията на 113 певчески и инструментални групи, 107 самостоятелни реализатори, 56 танцови състава и 15 групи за национални традиции от всички фолклорни области. На събора ще бъдат показани 121 читалища от цялата страна, прецизират уредниците.

Най-възрастният участник във фолклорния конкурс е 81-годишната Николина Танчева от певческата група за достоверен фолклор "Дикани " при читалище "Дядо Иван Арабаджията - 1926 "- с. Царацово, обл. Пловдив. Най-малкият реализатор е 4-годишна певица от Бургас. Пет фолклорни групи на бесарабски българи от Украйна също ще се включат в състезанието.

В програмата на събора е очакван и конкурс за достоверна женска, мъжка и детска носия.

Родопска вечер е наименуван концертът, който ще се показа на 20 юли на Роженските поляни. Спектакълът е с присъединяване на отбор "Родопа ", Валя Балканска, Петър Янев, "101 каба гайди ", "100 каба гайди ", "Каба кабадайлии " и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР