Над 35 часа продължава издирването на майор Валентин Терзиев, който

...
Над 35 часа продължава издирването на майор Валентин Терзиев, който
Коментари Харесай

Открит е биологичен материал край останките от изтребителя


Над 35 часа продължава издирването на майор Валентин Терзиев, който изчезна дружно със самолета си по време на военновъздушно обучение над морето край Шабла. Няколко кораба кръстосват непрестанно повърхност от към 20 квадратни морски благи.

Стана ясно и, че край останките на самолета е открит биологичен материал. Продължава и издирването на черната кутия на самолета, заяви Нова тв.

" Трябва да потвърдя, че измежду откритите остатъци, е открит биологичен материал, който е изпратен за ДНК експертиза. Продължава търсенето на черната кутия ", разгласи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. Той показа през днешния ден пред медиите всички стъпки, които страната е подхванала по търсене и избавяне на водача. Фирми и организации от морския отрасъл са предложили безплатна помощ за търсенето. Адмирал Ефтимов изясни, че е основан координационен щаб.

Самолетът, пилотиран от майор Валентин Терзиев от състава на авиобаза " Граф Игнатиево ", изгуби радиовръзка и изчезна от радарите на 9 юни в 00:45 ч. при осъществяване на подготвителен полет за пукотевица по въздушна цел.

В издирвателната интервенция, която стартира незабавно след случая и продължава и през днешния ден, вземат участие екипажите на корветата „ Бодри “ и минен ловджия „ Цибър “. В подготвеност за потребление са водолазен катер и вертолетите „ Пантер “. Морското дъно в региона на случая се обследва със сонар и хидролокатор със непряк преглед. Теренът, който военнослужещите от Военноморски сили обследват, е с повърхност 20 квадратни благи.

" В момента сме в напревара с времето, защото за тези действия са нужни удобни метеорологични условия. На всички е известно, че морската среда е нападателна. Продължителният престой на черната кутия не е желан ", изясни контраадмирал Кирил Михайлов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР