Над 330 машини, снегопочистваща техника е предвидена за зимния сезон

...
Над 330 машини, снегопочистваща техника е предвидена за зимния сезон
Коментари Харесай

Над 400 машини за чистене на сняг в София са в готовност

Над 330 машини, снегопочистваща техника е планувана за зимния сезон за почистването на София, оповестиха от Столичната община.

Приключват инспекциите за готовността на всички ангажирани с активността компании, които дават отговор за зимното разчистване на територията на столицата, съобщи зам.-кметът по екология на София Десислава Билева.

Проверени са всички компании - цялата техника е на място, обезпечени са и нужните реагенти за разчистване.

Налице са над 330 снегорина за разчистване на София, в това число и 78 броя малогабаритна техника, която да се употребява за активността във вътрешнокварталните улици. Осигурени са и нужните количества смеси за обработки.

За обработките на планинските пътища „ Бояна – Златните мостове “ и „ Драгалевци – Алеко “ се употребява единствено пясък.

При прогноза за снеговалеж два часа преди този момент снегорините би трябвало да са на 68 точки , местостоянки, на разнообразни места в града и би трябвало да бъдат в подготвеност да стартират да чистят.

Съгласно условията спирките на градския превоз, методите към подлези и метростанции, е належащо да бъдат почистени до 7.30 ч .

За всеки брой непочистена спирка глобата е 2000 лева Специализираната техника за зимно разчистване дава отговор екологични стандарти ЕВРО 6.

Контролът на работата по разчистване се прави от екипите на Столичния инспекторат.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР