Над 3000 лева влязоха в сметката на 35-годишния Диян Янков

...
Над 3000 лева влязоха в сметката на 35-годишния Диян Янков
Коментари Харесай

За да проходи Диян – за два часа бургазлии дариха над 3000 лева

Над 3000 лв. влязоха в сметката на 35-годишния Диян Янков от Бургас, който за 13 години е минал през десетки мъчителни интервенции, с цел да избави животът и краката си. Преди година изпада в невъзможност. Възпаление на тазовото дъно е причина за ежедневни скъпи медикаменти. Лекарски екип на проф. Кинов от ИСУЛ – София дава вяра за лекуване и интервенция. За задачата бяха нужни 50 хиляди лв. за създаване на тазобедрена ямка, нова става и пластика на тазовото дъно.



Кампания за Диян оттогава, инициира създателят на публичен план „ Мотив “ и админ на „ Групата на Групите “ във Facebook – Мартин Пенчев. По-голямата част от сумата беше събрана. До през вчерашния ден 8000 лв. деляха Диян от интервенцията в ИСУЛ.

За събиране на цялата сума, Мартин Пенчев провежда за Световния ден на свободата поредна акция по набиране на средства.

Благотворителен концерт с мотото „ Музиката сплотява и лекува “ събра през вчерашния ден за два часа десетки бургазлии пред постройката на Дома на НХК, които избраха да подадат ръка на своя съгражданин. Ниските температури не стопираха донори и фенове на българската музика. А на събитието, дружно със своите близки участва и самият Диян, който изрече своята признателност към всички съпричастни с неговото предизвикателство.



„ За да победи злото е задоволително положителните хора да не вършат нищо. Освен лекарите в София, на които сме признателни, че се заемат с сложната задача, няма по какъв начин да не благодаря на Дишо, поради огромното сърце, с което се посвещава на сходни дела и тъй като музиката му в действителност лекува. Но най-важното вършиме всички вие, които помагате. Никой от нас не е застрахован против сходни провокации, в които имаме потребност едни от други “, сподели от сцената основателят Мартин Панчев.

Пред Дома на НХК в поддръжка на 35-годишния мъж излязоха да пеят Светльо и Стеф от група G.R.A.S., Марияна Добрева - Велева, Деан Вълев - Дишо, Иван и Криси от група „ Four “.

Очаква се доста скоро сумата за лекуването на Диян Янков да бъде събрана и той сполучливо да премине през лекуване и интервенция. А с един от най-обичаните бургаски музиканти - Дишо си дадоха заричане на идващия концерт да пеят и да танцуват дружно на сцената.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР