Над 300 са заявките само от българи за новия товарен

...
Над 300 са заявките само от българи за новия товарен
Коментари Харесай

300 заявки от клиенти за българския електромобил

Над 300 са поръчките единствено от българи за новия товарен електрически автомобил на компанията „ Син карс “, чието произвеждане се чака да стартира през идната година. Това заяви за „ Монитор “ притежателят на компанията Росен Даскалов.

90% от детайлите по автомобила, измежду които и самото шаси, ще бъдат създавани у нас. В цех край немския град Мюнхен пък ще се прави сглобяването им. Според Росен Даскалов това е неотложно, защото в западноевропейската страна пазарът на такива коли е надалеч по-развит от този у нас. Фирмата - притежател на завода, е към този момент записана и се споделя L CITY Аutomotive GmbH. Сглобените електрически автомобили ще носят печата Made in Germany.

Товарният електрически автомобил на „ Син карс “ ще може да бъде употребен само в градска среда и ще може да транспортира до 3,5, като предстоящият му действителен дневен пробег е 250 км. Батерията, която ще го зарежда при придвижване, пък е с потенциал 3000 зареждания.

Очаква се производството да стартира при започване на 2022 година в завода край Мюнхен, който е благосъстоятелност на учредената през 2012 година русенска компания Sin cars на бизнесмена Росен Даскалов.

Намеренията са първичното произвеждане да е до 200 бройки, а в период до 5 година единствено този модел да се създава в към 20 хиляди броя годишно, изясни Росен Даскалов.

“Син Карс Индъстри” възнамерява да излезе на Българската фондова борса на 1 юни 2021 година Тогава ще се предложат 2 млн. акции по 1 лева всяка, като набраните средства ще се употребяват за доизграждане на немския цех и закупуване на машини. Компанията към този момент има регистриран капитал от 18,5 млн. лева

Разработването на българския електрически автомобил от „ Син карс “ е почнало още през 2018 година За съучастник във компанията към този момент е привлечена софтуерната компания Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) КИ ЕЙ СОЛЮШЪНС ЕООД и се водят договаряния с финландска софтуерна компания, с която има подписано съглашение за създаване и основаване на прототипи и всеобщо произвеждане на интегрирана фотоволтаична система за лекотоварния електрически автомобил. Партньор в плана е и френската компания Mondial, за която “Син Карс Индъстри” е създала първообраз за електрическа рикша TUK TUK.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР