Над 300 души са ползвали електронните услуги на Община Варна

...
Над 300 души са ползвали електронните услуги на Община Варна
Коментари Харесай

Над 300 души са ползвали електронни услуги от началото на март

Над 300 души са употребили електронните услуги на Община Варна от началото на месец март до момента, оповестяват от дирекция “Информационно и административно обслужване ”. Най-големият брой е към дирекция “Местни налози ” – 292 лица са платили отговорностите си през уеб страницата за инспекция (чрез виртуален ПОС), като за съпоставяне за февруари броят им е бил 297 лица.

По електронен път от нотариуси са подадени 12 декларация за облагане с налог върху леки коли - член 54 алинея 1 от закона за локалните налози и такси, и 18 заявления за облагане с налог върху недвижими парцели за новопостроени или добити по различен метод парцели.

7 са онлайн подадени декларациите за облагане с налог при придобиване на имущества - член 49. ал.3 от ЗМДТ. 21 са издадените удостоверения за съществуване или липса на отговорности по закона за локални налози и такси.

От края на месец февруари е възложен достъп за е-услуги на община Варна през „ Единен модел за заявяване, възнаграждение и даване на електронни административни услуги “ от уеб страницата на ДАЕУ /www.egov.bg/. През предходната седмица има декларирани и осъществени 2 услуги по електронен път през него за издаване на уверение за фамилно състояние, съпруг/а и деца и многоезично уверение за подписване на брак от български жител в чужбина, оповестяват още от дирекцията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР