Над 300 деца танцьори ще вземат участие в станалия вече

...
Над 300 деца танцьори ще вземат участие в станалия вече
Коментари Харесай

Над 300 деца участват в концерта „Европа танцува“ на 22 май

Над 300 деца танцьори ще вземат присъединяване в станалия към този момент обичаен за програмата на „ Европейски музикален фестивал “ концерт „ Европа танцува “. За трета поредна година фестивалът, проведен от организация „ Кунтус Фирмус “, показва този музикално-танцов план, събирайки многочислена и възторжена аудитория. Тази година събитието ще се състои на 22 май от 18:30 ч. още веднъж на „ Ларгото “ в центъра на столицата, като акцентът пада върху детските сформира. Танцови обединения от Националния замък на децата, балетната школа „ Маша Илиева “ и фолклорните ансамбли „ Здравец “ и „ Средец “ към Дом на културата „ Средец “ ще показват пъстра палитра от танци в разнообразни стилове. В програмата са включени осъществявания на типичен и съвременен балет, разнообразни типове спортни танци, а също хип-хоп, рок и български фолклор. Водещ на концерта ще бъде журналистът от Classic FM радио Георги Митов – Геми. Събитието е с вход свободен. Деветнадесетото издание на „ Европейски музикален фестивал “ е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2019 година Съорганизатор на форума е Министерството на културата на Р. България.
От Двореца на децата ще вземат присъединяване няколко представителни състава: отбор „ Бъдниче “ и школа по присъщи танци с началник Милена Велинова, школа по хип-хоп и стрийт танци, ръководена от Ивайло Алексиев, танцово ателие „ Алегрета “ с началник Илина Агова, студио за съвременен балет " Цветни фантазии “ с ръководители Снежана Бечева и Борислава Бечева – Георгиева, както и клуб по спортни танци „ Стил “ с началник Анелия Серафимова. Всички тези обединения имат богата биография с участия в голям брой концерти, телевизионни излъчвания, шоу-програми, интернационалните и републикански фестивали и са спечелили високи оценки от състезания и надпревари у нас и в чужбина.
Дом на културата „ Средец “ ще се показа с две от водещите си обединения - танцов отбор „ Здравец ”, управителен от хореографите Александрия и Георги Стоянови, който със своите достижения се подрежда измежду най-емблематичните танцови обединения в страната, както и най-старият самоинициативен фолклорен състав в България – отбор „ Средец “, с ръководители Ива Търнева и Николай Илиев. Основан още през 1937 година този отбор към този момент над 70 години е пример за високо-художествено отнасяне на българския музикално-танцов фолклор, на неговите традиции и нрави. Изпълненията на неговите танцьори се отличават с изключителна непорочност и жанр, прочувствена мощ, и с неподправено художествено майсторство разкриват националните черти и хубостта на националното изкуство.
До края на май „ Европейски музикален фестивал “ показва още един забавен акцент в програмата си - концерта TangoCampanella със солист Мила Георгиева. На 29 май цигуларката ще изнесе и майсторски клас с деца от Националното музикално учебно заведение „ Л. Пипков “ в София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР