Над 3 милиона електрифицирани коли вече се движат по пътищата

...
Над 3 милиона електрифицирани коли вече се движат по пътищата
Коментари Харесай

Над 3 милиона електромобила вече се движат по пътищата в света

Над 3 милиона електрифицирани коли към този момент се движат по пътищата в света. Тази численост бе надхвърлена в края на ноември, катко в нея се включват електрическите автомобили и хибридите, продадени в международен мащаб, оповестява EV Sales Blog. Точното число е 3,3 милиона возила, а единствено тази година продажбите на plug-in хибриди в международен мащаб надвишиха 1 милион броя, прецизира Automedia.

Прогнозите са, че през 2018 тези продажби ще скочат на 1,7 - 2 милиона броя, а това значи, че в края на идната година по пътищата ще се движат към 5 милиона електрически автомобили и хибриди.

Според анализаторите, близкото бъдеще се обрисува като извънредно сполучливо за екологичните коли - производителите ще стартират от ден на ден нови и по-добри модели, а отстъпките и поощренията за покупката на електрически автомобили се резервираха в целия свят - от Съединени американски щати до Китай.

Това изяснява и прогнозата от растеж сред 50 и 100 % на продажбите на електрифицирани коли. С оглед на това, че годишно в света се продават към 80 милиона нови коли, то скоро наличието на електрическите автомобили и хибридите в статистиката ще става все по-сериозно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР