Над 3 километра в чувал със завързани ръце и крака

...
Над 3 километра в чувал със завързани ръце и крака
Коментари Харесай

Човекът амфибия ще плува 3 километра с белезници

Над 3 километра в чувал със завързани ръце и крайници ще опита да преплува индивидът амфибия Яне Петков.

Ексцентричният мъж от Сандански ще нападна връх на "Гинес " във водите на Охридското езеро. Петков към този момент е в Македония, където интензивно тренира за амбициозния си план, плануван за 24 юли тази година, написа в. "България през днешния ден ".

Яне ще нападна отдалеченост 3500-4000 метра, с цел да бие достижението на доста по-младия от него индиец Гопал Карби, преодолял преди 5 години 3071 метра, само че единствено с белезници на ръцете и краката.

Нашенецът е решил да направи достижението още по-трудно и по тази причина по време на плуването ще бъде подложен в чувал.

Петков и екипът му към този момент са в Македония, където текат усилени тренировки. Санданчанинът и преди е плувал във водите на Охридското езеро със завързани крака, само че е съумял да измине "само " 2300 метра.

"Нямам проблем да подобря връх на "Гинес ", само че главната ми цел постоянно е била да покажа какъв брой необхватен е човешкият дух и че човешките благоприятни условия нямат таван ", разяснява Петков.

В програмата му е запланувана среща с кмета на Охрид, с цел да се уточнят всички детайлности към рисковото събитие.

Миналото лято Петков стана първият човек в света, който съумя да преплува река Дунав в чувал. Още тогава той загатна, че се приготвя за още по-голямо достижение.

64-годишният мъж е вегетарианец и почитател на Петър Дънов. "Тялото на вегетарианците е доста по-гъвкаво и издръжливо. 4 фактора вземат участие в дишането и по тази причина е хубаво заран, обед и вечер човек да прави по 15 минути извършения, в които взе участие дишането. Не би трябвало да преглеждаме живота единствено на физическо равнище. Има връзка душа, дух, тяло. Имаме 4 енергийни тела отвън физическото, които не могат да се видят с просто око ", изяснява Петков. И прибавя, че учението на Дънов му оказва помощ да преодолява компликациите, измежду които е и плуването с вързани крака.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР