Над 2600 са поставените до момента ваксини на граждани от

...
Над 2600 са поставените до момента ваксини на граждани от
Коментари Харесай

Над 2600 граждани от РСМ са ваксинирани в двата имунизационни пункта на границата

Над 2600 са поставените досега ваксини на жители от Северна Македония в двата имунизационни пункта на границата , които бяха разкрити тъкмо преди месец, на 17 май. Информацията за тази опция стигна и до българските общности в Албания и Косово

Между 130 и 150 ваксини се слагат дневно, а натоварването на екипите е огромно , споделя ръководителят на фондация „ Българска памет “ доктор Милен Врабевски , по чиято самодейност и с персоналното му финансиране бяха разкрити имунизационните центрове на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златарево “ и „ Станке Лисичково “. 

Освен на първа линия, борбата за здравето на хората се води и на втори проект - осведомителните заблуди и подправените вести от формалните управляващи в югозападната ни съседка. 

" Обратната връзка е мощно позитивна. Гражданите на РСМ са доста впечатлени от това, че им оказваме това внимание, че щом има за нас, има и за тях . И второ, че имаме такива способени лица, които се грижат доста добре за прелиминарен обзор, имунизация и за обзор по-късно, за вкарване в системата за приемане на документ. Ние не вършим разлика сред македонски и български паспорти, уредили сме всички да влизат в системата и получават имунизационен документ . Това, което има за българските жители, като жители на Европейски Съюз, би трябвало да го има и за нашите братя от другата страна на границата ", съобщи пред БНР доктор Врабевски.

Интервю на Кети Тренчева с доктор Милен Врабевски в предаването ``12+3`` можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР