Над 2300 кандидати са одобрени за подпомагане по пчеларската програма.

...
Над 2300 кандидати са одобрени за подпомагане по пчеларската програма.
Коментари Харесай

Над 2300 кандидати са одобрени за подпомагане по пчеларската програма

Над 2300 претенденти са утвърдени за подкрепяне по пчеларската стратегия. Започна подписването на контракти по Националната стратегия по пчеларство (НПП) за 2022 година, оповестяват от ДФЗ.

Одобрените за подкрепяне претенденти възлизат на 2 353. Предвиденият финансов запас по програмата за тази година е в размер на 8 073 092 лв.. Пчеларите могат да подписват договорите си в регионалните дирекции на ДФЗ, където са подали документи за присъединяване.

Пчеларите са кандидатствали за закупуване на техническо съоръжение при примитивен рандеман и обработка на пчелни артикули, за закупване на медикаменти за отнасяне на пчелни фамилии, за физикохимични разбори на пчелен мед, за подкрепяне закупуването на нов прикачен инвентар за преносимо пчеларство, за възобновяване на разноските за преносимо пчеларство за напредване на пчелните фамилии и за закупуване на кошери, отводки и пчелни майки. Държавен фонд “Земеделие ” припомня, че пчеларите, които са кандидатствали по Мярка В, „ Рационализиране на преносимото пчеларство, Дейност 2: Възстановяване на разноските за преносимо пчеларство за напредване на пчелните фамилии “, би трябвало да показват в ОД на ДФЗ или на имейл адрес: [email protected] график за напредването на пчелните фамилии 15 дни преди преместването. Инвестициите по подписаните контракти би трябвало да бъдат осъществени в границите на настоящата пчеларска година от 1 август 2021 година до 31 юли 2022 година.

Избират нов ръководител на Национален статистически институт

 

Над 2300 претенденти са утвърдени за подкрепяне по пчеларската стратегия

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР