Над 200 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол,

...
Над 200 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол,
Коментари Харесай

След проверка на над 20 000 водачи: Заловиха 200 шофьори, употребили алкохол

Над 200 водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол, бяха засечени в границите на профилирана интервенция, провела се предходната седмица в цялата страна. Полицията стартира и засилени инспекции, свързани с обезпечаването на пътната сигурност на децата през лятото.

Подробностите - от Йоана Миланова:

В рамките единствено на една седмица пътните служители на реда в цялата страна ревизираха над 20 000 водачи. И макар, че акцент на акцията бе шофирането след приложимост на алкохол и опиати, служителите на реда следиха и за наложителната застраховка Гражданска отговорност, за потреблението на колани и дали водачите са платили в период наложените им санкции. В рамките на акцията са открити и 9 лица, оповестени за търсене.

Акцията, следяща за пияни и дрогирани водачи, се организира обичайно на територията на целия Европейски съюз. У нас броят на тестваните коли в границите на интервенцията става все по-голям. Докато през предходната година обект на инспекция са били 19 000 лидера, този път са с 1000 повече. Седналите зад кормилото след приложимост на алкохол са над 200. 50 са случаите на дрогирани водачи. Най-често тестванията на полицията са отчели приложимост на амфетамини и марихуана.
основен контрольор Илия Георгиев - " Пътна полиция " - ГДНП: Тестовете са задоволително модерни и могат да открият всевъзможен тип наркотични субстанции, тъй че по никакъв метод това не би трябвало да бъде употребявано като мотив, по тази причина, че някой в случай че използва по-екзотичен опиат няма да бъде засечен.  212 водачи са хванати с алкохол за седмица 212 водачи са хванати с алкохол за седмица
212 водачи са използвали алкохол, а 48 са управлявали след приложимост на наркотични и упойващи субстанции. Това е открила Пътната полиция по време на...

До края на образователната година засилено ще бъде полицейското наличие в регионите на всички образователни заведения. Ще се следи дали се употребяват специфичните предпазни столчета за деца и колани. Полицаите ще следят дали за по-голямо улеснение родителите не нарушават правилника за придвижване, като да вземем за пример стопират на пешеходни пътеки. От Министерство на вътрешните работи напомнят значимо, само че постоянно подценявано предписание за децата:
контрольор Мария Ботева - " Пътна полиция " - ГДНП: Те би трябвало да слизат от дясната страна на автомобила наоколо от страната на тротоара, на тротоарните площи на банкета. Всичко това, разбирате сами, че е за основано и в закона регламентирано да се обезпечи сигурността на тази уязвима група участници в придвижването по пътищата.
Засилен ще бъде контролът и за проведените училищен екскурзии.

Това, че дадена полицейска акция свършва, не би трябвало да успокоява водачите. Подобни интервенции ще има през цялата година. Полицейското наличие ще бъде изключително засилено и през летните месеци в регионите на по-големите градове и курортни комплекси. От Министерство на вътрешните работи приканват водачите да съблюдават рестриктивните мерки на скоростта, да бъдат толерантни към останалите участници в придвижването и несъмнено да не сядат зад кормилото след приложимост на алкохол.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР