Над 200 души от община Белица ще участват в почистването

...
Над 200 души от община Белица ще участват в почистването
Коментари Харесай

Акция по почистване на бреговете на р. Места в община Белица

Над 200 души от община Белица ще вземат участие в почистването на крайбрежията на река Места от боклуци.

Преди две седмици природозащитници изпратиха сигнали до БНР за десетки нерегламентирани сметища към пътя Юндола - Разлог, както и за тонове боклуци, които придошлите води на реката натрупаха в региона.

В акцията по почистването на отпадъците ще взе участие цялата администрация на община Белица, хора, ангажирани по краткотрайната претовареност, и доста доброволци. Инициативата е на кмета Радослав Ревански,:

„ Още тогава дадох обещание твърдо да почистим крайбрежията на р. Места там, където ще бъде безвредно за почистващите. Днес ще бъдем може би над 200 индивида “.

Проблемът с нерегламентираното изхвърляне на боклуци визира всички обитаеми места по поречието на Места в няколко общини. В множеството случаи замърсителите остават анонимни, признава кметът на Белица, а сходни акции имат за цел да трансформират екологичната просвета на всички и на всеки.

„ Категорично има смисъл от тези акции. Неслучайно аз персонално стоя начело, с цел да давам персонален образец. Но употребявам вашата медия, с цел да се обърна към всички хора, към всички жители, минаващи през нашата територия, защото тези отпадъци са пристигнали от Юндола надолу още, освен от моите съграждани. Най-вече самосъзнанието на хората би трябвало да бъде водещо, не може да живееш здрав в болна среда “, акцентира Ревански.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР