Над 20 трактора и тежка земеделска техника затвориха пътен възел

...
Над 20 трактора и тежка земеделска техника затвориха пътен възел
Коментари Харесай

Над 20 трактора и тежка земеделска техника затвориха пътен възел Петолъчката“

Над 20 трактора и тежка земеделска техника затвориха пътен възел „ Петолъчката “ тъкмо в 10.00 часа в символ на митинг против държавните решения за подкрепяне в бранша. Затворени са Ямболската детелина и подстъпа към автомагистрала „ Тракия “ в региона Кабиле.

Те ще останат затворени до 12.00 на обяд. Протестиращите са членове на Националната асоциация на зърнопроизводители, главно от Сливенско. Към тях се причислиха земеделци от Браншовата камара „ Плодове и зеленчуци “ и Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

" Искрата, която възпламени беше предлагането към зърнопроизводителите от господин Денков, което изобщо е недопустимо, и невероятно и няма по какъв начин да се случи това. Не тъй като няма компании, които са в затруднено състояние, в противен случай, само че няма по какъв начин да кажеш, че компании които са в неплатежоспособност надали не те ще получат някакво финансиране или някаква помощ, което е смешно, първото което е. Това е обидно изобщо ", съобщи Георги Радев – заместник-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

" Ние сме тук освен за пари, както се пробва да го изкара министър ръководителя, ние сме тук поради цялостната политика, която се организира. Политика във връзка с пазарите, политика във връзка с Зелената договорка, политика във връзка с напояването, политика във връзка с работната ръка, с която имаме огромен проблем в бранша „ Плодове и зеленчуци “. Това беше ни дадено с години да бъде променено. От години чакаме закона за браншовите организации, само че това нещо все не се случва. Ние сме тук, или ще се промени или ще стартира да се работи, или няма да се залъгваме и да симулираме, че вършим нещо. Ние сме тук за смяна ", уточни Коста Петров браншова камара „ Плодове и зеленчуци “.

" Днешния митинг както казахме той изисква финансови средства и най-скорошно погашение на тях към секторите – всички браншове – зърно, плодове, зеленчуци, отглеждане на животни и незабавно започване на измененията на законите, които сме набелязали, подкрепени с подписите на политическите партии ", означи Янка Попова, Национална овцевъдна и козевъдна асоциация.

Автор: Десислава Петкова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР