Над 20 милиона дози ваксини срещу коронавирус са поставени до

...
Над 20 милиона дози ваксини срещу коронавирус са поставени до
Коментари Харесай

Над 20 милиона ваксини са поставени в Турция

Над 20 милиона дози ваксини против ковид са сложени до този миг в Турция, заяви " Хюриет дейли нюз ", цитирайки данни на министерството на опазването на здравето.

Над 12,2 милиона души са с сложена първа доза, а 7,79 милиона души към този момент са с две дози от имунизацията. В мегаполиса Истанбул, в който живеят към една пета от турските жители, са били имунизирани 3,17 милиона души (1,97 млн. са с първа доза и 1,2 млн. са с две дози).

На второ място по брой сложени ваксини против COVID-19 е столицата Анкара, където са имунизирани 1,59 млн. души. Масовата имунизация против ковид в Турция стартира на 14 януари. Първите имунизирани бяха медиците и високопоставени държавни представители. На фона на имунизациите, турската полиция организира всеобщи инспекции дали се съблюдават ограничаващите ограничения в страната.

Във всички 81 провинции на страната се извършат инспекции от служителите на реда, а изключително в огромните градове жителите подценяват вечерния час и наложените забрани. Те не важат за задграничните гости. През уикенда всеобщо в цялата страна се правиха инспекции, написа " Хюриет дейли нюз ". Само в Истнабул 20 000 служители на реда и жандармеристи ревизираха дали се съблюдават рестриктивните мерки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР