Над 20 китайски бойни самолета бяха засечени около Тайван, като

...
Над 20 китайски бойни самолета бяха засечени около Тайван, като
Коментари Харесай

24 китайски бойни самолета около Тайван

Над 20 китайски бойни самолета бяха засечени към Тайван, като 11 пресякоха линията, разделяща самоуправляващия се остров от Китай, сподели министерството на защитата на Тайпе в четвъртък. Това е първата забележителна проява на мощ след президентските избори през уикенда в Тайван.


Министерството, което разгласява всекидневно данни за китайското военно наличие към Тайван, сподели в четвъртък, че 24 бойни самолета и 5 кораба са били засечени през последните 24 часа преди 6 сутринта локално време. „ 11 от засечените самолети са пресекли междинната линия на Тайванския проток или са навлезли в югозападната и северната част на Тайван (зоната за идентификация на противовъздушната отбрана) “, споделя се в изказване на министерството.

Демократичен Тайван има свое лично държавно управление, войска и валута, само че Китай го претендира за своя територия и в никакъв случай не се е отказал от потреблението на мощ, с цел да го сложи под собствен надзор. Изборите в събота бяха извоювани от Лай Цинте от Демократическата прогресивна партия, който Китай счита за " сепаратист ". Пекин предизвести преди деня на гласуването, че успеха му ще донесе " война и крах " на Тайван. Китай, който поддържа съвсем всекидневно военно наличие към Тайван, не изпрати огромен брой военни самолети и военноморски кораби директно след изборите.

Но първата кръв бе пролята в политическата сфера, като тихоокеанската нация Науру ненадейно разгласи в понеделник, че се отхвърля от признаването на Тайван и зачита правата на Китай върху острова. Така Тайпе остана единствено с 12 страни, които го признават.

Най-големият брой военни самолети, изпратени от Китай за едно денонощие, беше през септември, когато Тайван засече 103 китайски самолета към острова. От тях 40 пресякоха междинната линия. Постоянният поток от китайски бойни самолети и военноморски кораби към Тайван съставлява тактичност на „ сива зона “, която не позволява директни военни дейности, споделят специалисти по споровете. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР