Над 2 милиона и 850 хиляди достигна броят на починалите

...
Над 2 милиона и 850 хиляди достигна броят на починалите
Коментари Харесай

Броят на починалите с коронавирус по света достигна 2 милиона и 850 хиляди



Над 2 милиона и 850 хиляди доближи броят на умрелите с коронвирус в международен мащаб от началото на пандемията, съобщи Франс прес. Страните с най-висока смъртност са Бразилия, Индия и Русия.

На този декор в Европа, където обстановката със болестта остава тежка, някои страни оповестиха облекчение на ограниченията.

Два месеца след стягането на антиковид рестрикциите в Португалия отварят още веднъж музеи, кафенета с тераси и междинните учебни заведения. Заведенията ще работят при режим единствено четирима души на маса. Не са разрешени груповите спортни занимания във фитнесите, спортните обекти остават затворени.

Гърция също облекчава ограниченията, макар огромния брой инфектирани и смъртни случаи. В част от страната отвориха магазините за търговия на дребно, само че при избран режим на извършване на покупки. Кабинетът на Кириакос Мицотакис се надява да даде глътка въздух на стопанската система, потърпевша съществено поради потърпевшия от пандемията туризъм.

Във Венеция проведоха през уикенда ваксиниране на възрастните поданици на града в самобитни плаващи клиники, като използваха известните водни рейсове " Вапорето ".

Сред другите ексцентрични места за имунизация в Италия бяха също Националния музей " Каподимонте " в Неапол и пистата за автомобилни надпревари Монца, намираща се северно от Милано.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР