Над 2,5 килограма контрабандни златни изделия и накити откриха митническите

...
Над 2,5 килограма контрабандни златни изделия и накити откриха митническите
Коментари Харесай

Златни накити за над 170 000 лева задържаха на „Капитан Андреево“

Над 2,5 кг контрабандни златни произведения и украшения откриха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево точно на Нова година, при инспекция на лек автомобил, оповестяват от Агенция „Митници“.

Колата с задгранична регистрация е пристигнала на митническия пункт в посока от Турция за България в новогодишната нощ на 31.12.2018 г в 23.40 часа, ръководена от немски жител. Шофьорът е пътувал самичък. Пред българските митнически чиновници той е декларирал, че не внася нищо за обявление. По метода за разбор на риска и професионална преценка, митническите чиновници селектират автомобила за осъществяване на щателна митническа инспекция.

При инспекцията са открити, в джобове в облеклата на водача и сложени в кутии в разнообразни чанти с персонални движимости, над два кг и половина произведения и украшения от жълт метал. Според осъществената експертиза от експерт, откритите произведения и бижутерски украшения са от висока проба злато с общо тегло 2563.10 грама на обща стойност 177 033 лв..

Златото е конфискувано и предстои на лишаване в интерес на страната. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР