Над 1800 души са потърсили помощ в "Пирогов" през почивните

...
Над 1800 души са потърсили помощ в "Пирогов" през почивните
Коментари Харесай

"Пирогов" отчита: Над 1800 души са потърсили лекарска помощ през почивните дни

Над 1800 души са потърсили помощ в "Пирогов " през почивните дни към Великден, регистрират от болничното заведение, като прецизират, че това са близо 400 пациенти повече за последните четири години.

На близо 240 души се е наложило да останат за болнично лекуване, като 10 от тях са неосигурени.

Освен на пациентите от цяла София и близките обитаеми места, дежурните екипи са помогнали и на над 50 тежко потърпевши от разнообразни краища на България.

Медиците са се погрижили и за 474 деца, като на 41 от тях им се е наложило да посрещнат Великден в болничното заведение.

През противошоковите зали са минали близо 30 доста тежки случая - пациенти, при които е належащо сложно лекуване с лекари от няколко специалности, а диагностицирането е налагало високоспециализирани проучвания.

В реанимациите има 50 пациенти, в това число и четири деца.

Натоварени са били травматологичният, неврохирургичният, токсикологичният и хирургичният кабинет. Ранени при произшествия, потърпевши мотористи и от височинни контузии са били най-честите пациенти на травматологичния и неврохирургичния незабавен кабинет. В доста случаи на алергични реакции пък е потърсена помощ в незабавния токсикологичен кабинет. Няма признати деца, използвали алкохол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР