Над 170 са заловените от началото на годината до момента

...
Над 170 са заловените от началото на годината до момента
Коментари Харесай

Над 170 дрогирани водачи са заловени от началото на годината, само за последните дни са 24


Над 170 са хванатите от началото на годината досега водачи на МПС, карали след приложимост на опиати. Други 60-70 са отказали да им бъде направена такава инспекция.

Това заяви пред БНР комисар Тенчо Тенев, шеф на Пътна полиция към Столична дирекция на вътрешните работи. По думите му това е прекомерно висока цифра.

Полицейската интервенция в София от последните дни демонстрира фрапиращи резултати, разяснява Тенев в предаването " Преди всички ".

" Имаме над 24 индивида, хванати след приложимост на опиати и още толкоз отказващи инспекция за опиати, над 22 индивида с алкохол, които ръководят и към 20 отказващи инспекция за алкохол. Младото потомство на възраст от 18 до 35-40 години всеобщо използват алкохол и опиати. "

Комисар Тенчо Тенев поучава да се вдигне от 1 на 3 години срокът, в който едно лице е лишено от право да ръководи МПС след лишаване на книжката.

Той даде образец с Георги Семерджиев, предизвикал гибелта на две млади дами, който в интервала 2011-2012 година е залавян 6 пъти да ръководи без брошура и му е налагана парична глоба.

Тенев упорства още " тези, които отхвърлят да бъдат тествани, също да бъдат подвеждани под правосъдна отговорност, тъй като по този начин заобикалят строгостта на закона " и се глобяват единствено административно.

Според Владимир Тодоров, ръководител на УС на Българската асоциация на потърпевшите при произшествия, ограниченията би трябвало да бъдат още по-крайни.

Той предлага при задържане на лидер с алкохол или опиати или наложително да се стопира автомобилът, или при рецидивисти той напряко да се конфискува, самостоятелност чия благосъстоятелност е.

" Досега сме срещали обструкции по тези оферти. Като че ли се дава тежест на отбрана на правата на нарушителите, а не на правата на жертвите. "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР