Над 160 000 души са се заразявали с коронавирус всеки

...
Над 160 000 души са се заразявали с коронавирус всеки
Коментари Харесай

В света се разработват 141 ваксини срещу коронавируса

Над 160 000 души са се заразявали с ковид всеки ден по света през последната седмица, което е рекорден брой, оповестиха от Световната здравна организация (СЗО).

„ Над половината от всички случаи през цялото време на пандемията, са регистрирани през юни “, разгласи шефът на СЗО Тедрос Гебрейесус на виртуален брифинг. Рекордът е подложен на 28 юни - когато са регистрирани повече от 189 500 нови случая. По последни данни на Worldometer в международен мащаб срещналите се с ковид до момента са 10 810 000, умрелите са над 519 000, а оздравелите - повече от 6 милиона.

Рекорден е и броят за последните 24 часа на инфектираните с COVID-19 в Съединени американски щати - над 52 хиляди - най-голямото на ден нарастване от началото на пандемията. В 14 щата единствено през юни инфектираните са се нараснали двойно. Най-много са в Аризона, Флорида, Калифорния и Тексас. Инфектираните в Съединените щати към този момент са близо 2 милиона и 700 000 души, а смъртните случаи са 128 000, по данни на университета " Джонс Хопкинс ".

На този скръбен декор президентът Доналд Тръмп, който дълго време се противопоставяше на носенето на маски, изненадващо отбрани потреблението на  предпазното средство на обществени места в изявление за " Фокс нюз ". Тръмп сподели, че е " напълно за маските ", и би носим такава, в случай че е измежду доста хора, само че въпреки всичко те не трябва да стават наложителни. Тръмп още веднъж предсказа, че вирусът ще " изчезне ".

В света в това време се създават 141 ваксини против срещу новия тип ковид, написа генералният шеф на Световната здравна организация  (СЗО) Тедрос Гебрейесус в публикация за вестник „ Уошингтън Поуст “. Той счита, че е допустимо да имаме ваксина до няколко месеца, само че тя няма да гарантина цялостна отбрана. 

„ Работихме дружно със Съединени американски щати за подобряването живота на милиони хора по целия свят - се акцентира в обявата. Според него пандемията е посочила, че с цел да реши коронакризата, интернационалната общност се нуждае от съдействие в опазването на здравето.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР