Над 16 000 са вече имунизираните срещу Covid-19 в Силистренско,

...
Над 16 000 са вече имунизираните срещу Covid-19 в Силистренско,
Коментари Харесай

Около 10% от населението в Силистренско е ваксинирано

Над 16 000 са към този момент ваксинираните против Covid-19 в Силистренско, като при половината от тях процесът е приключен с втора доза.

153 души са ваксинирани от мобилни екипи, в това число и петима мъчно преносими на място в дома им, заяви доктор Теодора Начева, шеф на РЗИ – Силистра.

През уикенда бе проведен мобилен кабинет в Дунавската градина в Силистра за слагане на ваксини от екип на силистренската болница. Дадена бе опция на силистренци, които са заети в делничните дни, да съчетаят разходката с имунизация.

Ваксинирани са били 12 индивида – трима с „ Янсен “ и 9 с „ Пфайзер “, като измежду тях и за първи път дванайсетгодишно дете. Освен него има имунизирани още пет малолетни – шестнадесетгодишни.

Около 10% от популацията в района е имунизирано, като това никога не може да приказва за придобиване на групов имунитет, показа доктор Теодора Начева, шеф на РЗИ – Силистра.

„ Топлото време разрешава на хората по-малко да обитават в затворени пространства и разрешава затворените пространства да са отворени по-често. Не бива да се счита, че в случай че имаме малко случаи, значи към този момент всичко отмина и следва да се провиснал ограниченията. Напротив – тези ограничения е добре да останат като една непрекъсната грижа на хората “, добави тя.

По-голяма е интензивността в обитаемоте места, където работят краткотрайни имунизационни пунктове, разкрити към здравната ревизия, градската поликлиника и  лечебните заведения в Силистра, Дулово и Тутракан, заяви още доктор Начева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР