Над 150 специалисти по анестезиология и интензивно лечение от цяла

...
Над 150 специалисти по анестезиология и интензивно лечение от цяла
Коментари Харесай

Семинарът за анестезиолози на НОБ „Дева Мария“ събра десетки лекари в Конгресния център в Бургас

Над 150 експерти по анестезиология и интензивно лекуване от цяла България и още 4 европейски страни приказват за последните трендове в анестезиологията

Семинарът „ Анестезиология и интензивно лечение- версия 24 “, проведен от Учебния отдел на Националната онкологична болница „ Дева Мария “, породи извънредно голям интерес измежду младите експерти в региона и светилата с по-богат опит. Над 150 експерти по анестезиология и интензивно лекуване от цяла България и още 4 европейски страни приказват за последните трендове в анестезиологията.

Събитието се организира с поддръжката на Община Бургас, а формалното му начало бе обещано през днешния ден Международния конгресен център в града.

 „ Всяка професионална здравна област има потребност от периодически срещи и събирания от този тип, в който да обменя информация, с цел да си подобряваме квалификацията и да имаме опция да споделяме опит от разнообразни лечебни заведения, да можем да приказваме и в последна сметка да подобряваме знанията си всички ние и да можем да сме по-полезни на пациентите. Анестезиолозите са една от общностите, които относително рядко се събира, последният конгрес на сдружението по анестезиология беше през 2022 година, през тези две години е имало единични сбирки за лекуване на болежка, да вземем за пример. Определено има потребност от подобен конгрес и считам, че ползата от лекари и лектори го удостоверява “, сподели пред пред кореспондент на Флагман.бг началникът на Учебен отдел в Национална онкологична болница „ Дева Мария “ доктор Борис Таблов , който е й моторът на идейния план.

Днес е вторият ден от форума. Вчера беше практическа част, която се организира на територията на болничното заведение „ Дева Мария “.
 Участниците в семинара бяха поздравени от зам.-кмета на Бургас по околната среда Весна Балтина
Имахме много участници през първия ден от семинара. За мен беше в действителност наслаждение, че толкоз доста млади сътрудници пристигнаха, бяха доста ангажирани към нещата, които им показвахме, задаваха въпроси, имаха огромно предпочитание да научат нови неща от инструкторите, които бяха в другите работни групи. Днес бе лекционната част и цялостната зала, която видях в Конгресния център ми даде една вътрешна убеденост, че ползата при тях е огромен към тематиките, които сме избрали и към този момент усещанията ми са повече от положителни “, добави още доктор Таблов.
 Във форума взе присъединяване доктор Борислав Цонев, който работи в болница в Бон,Германия
Той изрази предпочитание форумът да се трансформира в традиция и всяка година да има сходен семинар, защото Бургас е град със мощна медицина и доста бъдещи лекари започват точно от университета в града, а усъвършенства среща биха подобрили квалификацията на всеки млад доктор.

Просто е наложително да се организират такива събития. Повече от 2 месеца и половина съвсем ежеминутно живеех с това, което е обвързвано със семинара, плюс останалата ми професионална работа. Като за първи път естествено провокациите са повече, тъй като всичко се случва за първи път. С всеки идващ път се надявам да ставаме все по-успешни. Не е елементарно да събереш толкоз доста хора на едно място, само че мога да кажа, че е наслаждение да работиш с хора, които имат предпочитание, тъй като те вършат всичко допустимо да ти оказват помощ да си провиснал и несъмнено да има отличен резултат най-после “, сподели доктор Таблов.
 Форумът ще продължи и утре
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР