Над 14,9 милиарда лева са постъпленията в Националната агенция за

...
Над 14,9 милиарда лева са постъпленията в Националната агенция за
Коментари Харесай

Ръст на приходите в НАП с над 1,6 млрд. лв.

Над 14,9 милиарда лв. са постъпленията в Националната организация за приходите през първата половина на 2022 година, което е с 1,6 милиарда лева повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година, сочат данните на Национална агенция за приходите. В нейния русенски офис за първото полугодие са получени 210,3 млн. лева, което е с 13 благ. лева повече в това съпоставяне.

До края на юни приходите за централния бюджет в страната са близо 8,2 милиарда лв., като от тях към 91,2 млн. лева са от русенския район. Общо данъкът върху приходите на физически лица е съвсем 2,2 милиарда лева, от които постъпленията в офис Русе са близо 38,7 млн. лева Над 1,7 милиарда лева е корпоративният налог, а приносът на русенските компании е близо 29 млн. лева Повече от 4 милиарда лева е импортираното по ЗДДС, от което в офис Русе 18,4 млн. лева

Приходите от осигурителни вноски към 30 юни надвишават близо 6,3 милиарда лева, като в офис Русе са над 119,1 млн. лева От тях над 3,7 милиарда лева са за държавно публично обезпечаване, като 71,3 млн. лева са импортирани в Русе. Близо 1,6 милиарда лева са здравноосигурителни вноски, от които 31,2 млн. лева са делът на русенци. Те са внесли също 16,6 млн. лева за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване от общо 920 млн. лв. в страната.

Най-висок е растежът на постъпленията при корпоративен налог – 38% приблизително за страната, а в офис Русе той доближава 52,45 %. Приходите от налог върху приходите на физическите лица се усилват с близо 8 на 100, като за района на Русе е 4,52 %. Осигурителните вноски порастват стабилно с над 12 % по отношение на същия интервал на предходната година, допълват от Национална агенция за приходите.

„ Отличните резултати, които отчитаме, се дължат както на партньорския метод от страна на Национална агенция за приходите към бизнеса и жителите, по този начин и на тяхното добросъвестно държание. Удовлетворени сме от обстоятелството, че за следващ път следим нарастване на доброволното обявление и заплащане от страна на данъкоплатците. Уверени сме, че с тези темпове, растежът на приходите през 2022 година ще надмине упованията ни “, сподели изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов във връзка следващия рекорден растеж в приходите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР