Над 133 милиона и 34 хиляди са регистрираните случаи на

...
Над 133 милиона и 34 хиляди са регистрираните случаи на
Коментари Харесай

Смъртните случаи от COVID-19 по света вече са над 3 милиона

Над 133 милиона и 34 хиляди са записаните случаи на COVID-19 в международен мащаб. Смъртните случаи, породени от ковид, към този момент са над 3 милиона, оповестява организация Ройтерс.

За една година са били достигнати 2 милиона смъртни случаи, само че идващият милион умряли са били регистрирани единствено за интервал от към 3 месеца.

Причините за бързото разпространяване на ковид и огромният брой умряли са свързани с новите и мощно заразни варианти, считат здравните управляващи. Отчита се също и публичната отмалялост от рестриктивните мерки, налагани поради COVID-19.

Вчера притежатели на италиански заведения за хранене и други хора, ядосани от затварянето на бизнеса им за седмици, се сблъскаха с полицията по време на митинг пред Народното събрание в Рим.

Междувременно президентът на Съединените щати Джо Байдън разгласи, че до 19 април всички американски жители, които са на възраст над 18 години, ще имат достъп до ваксини против ковид, което е с две седмици по-рано от предходния разгласен период - 1 май. Байдън акцентира, че новите варианти водят до ново увеличение на случаите на инфектирани и прикани изключително възрастните американски жители да не се двоумят да се имунизират.

Досега COVID-19 е лишил живота на над 555 хиляди души в Съединените щати, с което страната се подрежда преди всичко в света по смъртни случаи поради ковид.

На второ място е Бразилия, която записва рекорден брой смъртни случаи, свързани с ковид, в границите на едно денонощие - съвсем 4200.

От континентите най-вече жертви на вируса има в Европа - близо 1 милион и 100 хиляди. 60 % от случаите там са в пет страни - Англия, Русия, Франция, Италия и Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР