Над 13 000 бутилки фалшиво уиски бяха унищожени в периода

...
Над 13 000 бутилки фалшиво уиски бяха унищожени в периода
Коментари Харесай

Унищожиха над 13 000 бутилки фалшиво уиски под митнически контрол

Над 13 000 бутилки подправено уиски бяха унищожени в интервала 25-27 юли под контрола на Агенция „ Митници “. Бутилките от 0,7 л всяка са арестувани през октомври 2018 година

Те пътували със сухопътен превоз от Северна Македония през Гърция и България за Литва, опаковани в кашони. В региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата митническите чиновници спрели за инспекция товарен автомобил и открили, че в него се транспортират кашони с етилов алкохол и означение „ 12 years old scotch whisky “, оповестяват от Агенция " Митници ".

Общото количество от 13 438 бутилки са арестувани заради подозрения, че се нарушават права на комерсиалната марка. По данни на провипритежателя на наличието на бутилките са извършени проби в лаборатория в Ирландия, които откриват, че алкохолната напитка е фалшифицирана. По случая притежателя на комерсиалната марка е инициирал гражданско произвеждане, което е завършило в негова изгода.

По предписание на съда подправеният алкохол е погубен под контрола на митнически чиновници посредством изгаряне в роторна пещ при съблюдаване на Закона за ръководство на отпадъците и подзаконовите нормативни актове по използването му.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР