Над 11 600 ученици ще се включат в практически обучения

...
Над 11 600 ученици ще се включат в практически обучения
Коментари Харесай

Над 11 000 ученици ще работят, докато учат

Над 11 600 възпитаници ще се включат в на практика образования в действителна работна среда. От тях 2523 ще вземат участие в занятия от предпочитани посоки, които са значими за развиването на стопанската система, каквито са машиностроенето, строителството, електрониката, електротехниката, енергетиката, транспортните услуги и други Тези благоприятни условия се дават посредством новия план на министерството на образованието и науката - " Ученически практики - 2 ", оповестиха от МОН.

В образованията могат да вземат участие възпитаници над 16 години, които учат в професионални гимназии или учебни заведения с паралелки за професионална подготовка. Занятията ще бъдат ръководени от 340 учители и представители на бизнеса и науката.

Отделно се планува да бъдат основани 344 учебно-тренировъчни компании, в това число образователни компании в първи или втори гимназиален стадий. Звената ще се оборудват със специфични софтуери, на които учениците ще могат да се упражняват. Заложено е най-малко половината от основаните учебно-тренировъчни компании да поканят специалисти от бизнеса и учени да водят образования.

" Ученически практики - 2 "  е на стойност 10 553 013 лв. и е с дълготрайност 29 месеца. Дейностите се финансират по оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък " (ОП НОИР) 2014-2020 година Чрез плана се чака да бъдат усъвършенствани практическите умения на включените възпитаници и да се ускори партньорството сред учебните заведения, работодателите и научните среди.

Проектът продължава сполучливите действия на " Ученически практики - Фаза 1 ". В него участваха 78 учебни заведения и 250 предприятия. Над 8350 възпитаници съумяха да подобрят практическите си умения. След реализацията на първата фаза на плана се регистрира нарастване на приема в професионалното обучение и нараснал интерес към някои специалности, споделят от МОН.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР