Над 11 000 случая на военни престъпления, за които се

...
Над 11 000 случая на военни престъпления, за които се
Коментари Харесай

Ехото на военните престъпления в покрайнините на Киев - разкази на очевидци

Над 11 000 случая на военни закононарушения, за които се твърди, че са против украински цивилни, са регистрирани до момента от Главната прокуратура в Украйна. Срещу съветски бойци към този момент са формирани няколко правосъдни каузи, а в понеделник 21-годишен пълководец на танк стана първият наказан на пожизнен затвор за ликвидиране на невъоръжен граждански. Докато войната бушува, описът на жертвите пораства всеки ден.

Кореспондентът на Euronews Валери Гауриа пътува до покрайнините на украинската столица, откъдето идват огромна част от известията за военни закононарушения против невъоръжени цивилни, макар че съветското държавно управление отхвърля каквото и да е присъединяване в убийствата.
 Джордж Сорос: 25 май 2022 | „ Нашата цивилизация може и да не оцелее. Руската инвазия в Украйна може да е началото на Трета международна война “....
" След като станах очевидец от първа ръка на експлоадирането на съветската война в Украйна, няколко седмици по-късно се върнах в региона на Киев, с цел да намеря доста друга атмосфера. Животът в столицата постепенно се възобновява след изтеглянето на съветската войска ",.

Той е авансово квалифициран, че гледката на хора, които още веднъж вървят по улиците и ярките лехи от лалета, които към този момент са цъфнали на площад " Майдан Незалежности ", ще застанат в ослепителен контрастност с мрачните подиуми, които го чакат в покрайнините на града.

" Вижте какъв брой хубав беше! "

Това, което преди са били тихи покрайнини и села отвън Киев, в този момент са се трансформирали в планини от руини, зад които лежат отворените рани на тези, принудени да живеят през седмиците на смут.

Разхождайки го из квартала на Ирпин, украинецът Саша разказва пред журналиста кошмара, който е изживял до момента в който гледа изтезанията на няколко негови съграждани.

" Видях скръбта на лицето му, когато ми сподели точното място, където е видял по какъв начин приятелката му Саня е простреляна в главата от съветски боец. "

" Докато продължавах пътуването през неописуемото, разказите на тези, които се осмеляваха да споделят историите си с мен, ставаха още по-ужасяващи ", написа Валери Гуариа.

В Бородянка става очевидец на една от многото ексхумации на цивилни тела, които са били краткотрайно заровени в дворове и градини по време на окупацията.

" Вижте какъв брой хубав беше! - извика Надия, показвайки ми фотография на 34-годишния си наследник Константин, чието тяло в този момент лежеше в краката ни, неузнаваемо. Сълзите на Надия потекоха при непоносимата панорама на лицето на сина й, а устата му зяпна в мимика на болежка. "

Следващата спирка на екипа на Euronews е в село Андриевка, което беше под съветски надзор в продължение на цялостен месец. Главната улица е осеяна с останки от съветско оръжие, елементи от бомби и гилзи, някои към момента неизбухнали. Там Гуариа среща Никола, спокоен фермер, безутешен за сина си, убит на улицата.

" Те споделиха, че е предавал информация през телефона си за позицията на съветската танкова колона ", споделя той.

" Те са зверове! Не са войска! Армия не атакува деца и баби, а те го вършат! "

Ядосан, той продължава, описвайки самите съветски бойци: " Бяха деца, на 18 години. Някои от тях плачеха, казвайки, че не желаят да идват тук, че са принудени и че са им споделили, че е единствено за два дни, за образование! "

" Изнасилиха я и й прерязаха гърлото "

Историите за зверства не престават. В Макарив екипът участва на още една ексхумация - останките на семейство, което е изгорено до гибел в колата си, до момента в който се опитвало да избяга от града през по този начин наречения " зелен кулоар ". Един мъж от извършващите ексхумацията води журналиста настрани, с цел да го срещне с жена, която е била.

Продължава на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР